Op zondag 1 september zal een nieuw seizoen met Kruiskerkconcerten beginnen. Voor dit openingsconcert zijn twee Russische musici uitgenodigd. De aanvang van dit gratis toegankelijke koffieconcert is om 12.00 uur. De kerk is open vanaf 11.30 uur. Het concert duurt een uur. Na afloop is er een deurcollecte om de voortgang van deze maandelijkse koffieconcerten te kunnen bekostigen.

De Kruiskerk is een van de weinige plaatsen in Amstelveen waar regelmatige concerten met klassieke muziek worden gegeven. De akoestiek van de kerk leent er zich bijzonder goed voor. Ook in het komende seizoen zijn er weer vrij toegankelijke koffieconcerten die maandelijks op een zondag om12.00 uur worden gehouden.

Deze keer verzorgen de Russische hoboïst Vladimir Skliarenko en pianiste  Elena Lelchuk het openingsconcert. Beiden traden al eerder (2016) met succes in de Kruiskerk op. Toen bekend werd dat ze in september een tournee door West-Europa zouden maken, zijn ze uitgenodigd voor dit openingsconcert. Ze worden bij enkele composities ondersteund door organist Peter Ouwerkerk die hen heeft leren kennen op een van zijn concertreizen in Oost-Europa.

Onder de titel Classical  secrets hebben de Russische musici een aantrekkelijke mix samengesteld van bekende en minder bekende werken van Vivaldi, Mozart, Bellini, Grière, Grovlez, Rodrigo en Løvland.

Petrus schreef: Heb elkaar v??r alles innig lief, want liefde bedekt tal van zonden.

1 Pe 4:7-11