Foto gemaakt door Wim Groenewoud

Zaterdag 26 september is er een concert met klassieke muziek in de Kruiskerk. Koor en orkest van het bekende Bach Ensemble Amsterdam laten cantates over Psalm 130, muzikale smeekbeden tot God, horen. Het concert duurt ruim een uur en wordt twee keer gegeven, om 16.30 uur en om 19.30 uur, want er kunnen per keer maar vijftig bezoekers worden toegelaten. Zo wordt de veiligheid van alle aanwezigen gewaarborgd.         (Foto gemaakt door Win Groenewoud)                                   Vanwege registratie, gezondheidscheck en plaatstoewijzing wordt ieder verzocht ruim op tijd te komen. Kaarten kosten € 17,50 per stuk. Aanmelding vooraf is verplicht (mail naar concert@kruiskerk-amstelveen.nl of via de website bachensembleamsterdam.nl).

Van Johann Sebastian Bach wordt Aus der Tiefen rufe ich, Herr (BWV 131) uitgevoerd, van zijn tijdgenoot Christoph Graupner klinkt Aus der Tiefen rufen wir (GWV 1113/23a), een van de meer dan duizend cantates die hij componeerde, en van de Franse barokcomponist Jean-Joseph Cassanéa de Mondonville horen we een ‘grand motet’, het prachtige De Profundis. Deze vocale werken worden omlijst met instrumentale delen uit Bachs Tweede Orkestsuite (BWV 1067).

Het Bach Ensemble Amsterdam bestaat uit jonge en enthousiaste amateurzangers en -musici die intensief begeleid worden door professionele coaches en die met gerenommeerde solisten concerteren. Dirigent is Paulien Kostense en in dit concert soleren sopraan Titia van Heijst, tenor Pablo Gregorian en bas Michiel Meijer.

Veel Amstelveners zien er inmiddels er reikhalzend naar uit om weer eens live hún muziek te kunnen horen. Meld u daarom snel aan, want de beschikbare ruimte is beperkt.

De uitvoering van 19.30 uur wordt uitgezonden via het kerkdienstgemist kanaal van de Kruiskerk.

Kaartverkoop:

Concert van 16.30 uur bestelt u hier

Concert van 19.30 uur bestelt u hier

U kunt ook vrienden worden van het Bach Ensemble Amsterdam, bezoek dan hun website