Ook in het seizoen 2019 / 2020 kunt u weer genieten van muzikale vespers en (koffie)concerten.

Werken van o.a. Johann Sebastian Bach, Dieterich Buxtehude en andere worden uitgevoerd in een gevarieerd programma.

Uitvoerenden o.a. onze eigen Vespercantorij, Bach Ensembel Amsterdam, Linguae atque cordis en vele andere. Hieronder het overzicht.

Koffie- en andere concerten:

zondag 1 september 2019:
Een koffieconcert met de Russische musici Vladimir Skliarenko (hobo) en Elena Lelchuk (piano)

zondag 13 oktober 2019:
Het koor TIEN verzorgt o.l.v. Enrique Lopez Corton een koffieconcert. Ze worden begeleid door kistorgel, theorbe, gamba, trombone en cornetto. Het programma kreeg de titel mee: Rondom Monteverdi, madrigalen en motetten van Claudio Monteverdi en tijdgenoten.

zondag 3 november 2019:
Een koffieconcert in de serie Bach Solo. Violiste Cecilia Bernardini speelt de Tweede Sonate voor viool solo van Johann Sebastian Bach (BWV 1003). Peter Ouwerkerk speelt orgelwerk van Bach. Samen besluiten ze het concert.

zondag 1 december 2019:
Dit koffieconcert wordt gegeven door het strijkorkest Lundi bleu. Het wordt een benefietconcert voor de Stichting Zambridge, die gelden inzamelt voor een school voor basisonderwijs in Senanga in Zambia.

woensdag 18 december 2019:
Het Universiteitskoor van het Clare College uit Cambridge zal een kerstconcert geven.

zondag 12 januari 2020:
Een programma dat verzorgd wordt door violiste Ruña ’t Hart.

zondag 9 februari 2020:
Een koffieconcert in de serie Bach Solo. Violist Bob van der Ent speelt de Derde Sonate voor viool solo van Johann Sebastian Bach (BWV 1005). David Schlaffke speelt op het orgel o.a. BWV 596, het concerto in d-klein naar Vivaldi. Samen besluiten ze het concert.

zondag 1 maart 2020:
Een koffieconcert in de serie Bach Solo. Violiste Ruña ’t Hart speelt de Eerste Sonate voor viool solo van Johann Sebastian Bach (BWV 1001). Laurens de Man speelt klavierwerken van Bach. Samen besluiten ze het concert.

zaterdag 14 maart 2020:
Het Bach Ensemble Amsterdam voert o.l.v. Paulien Kostense Bachs Matthäus Passion uit.

Op een van de zondagen na Pasen (eind april of begin mei) geeft basklarinettiste Fie Schouten met enkele collega-musici een koffieconcert. En wellicht geven examenleerlingen van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag op 24 mei een koffieconcert ter voorbereiding op hun examens. Nadere gegevens volgen.

Muzikale vespers 2019 -2020

Zondag 29 september 2019:
Een vesper met als thema “Domweg gelukkig …”. De Vesperscantorij o.l.v. Henk Trommel brengt twee korte cantates van Dieterich Buxtehude: Der Herr ist mit mir, darum fürchte ich mich nicht (BuxWV 15) en Jesu, meine Freude (BuxWV 60). Liturg is dr Bettine Siertsema.

Zondag 10 november 2019:
“Een voorbeeldig mens” zou goed het thema van Bachs cantate, Also hat Gott die welt geliebt .. (BWV 86), kunnen zijn.  De Vesperscantorij zingt de koordelen begeleid door een barokorkest. Henk Trommel heeft de muzikale leiding. Liturg: ds Mirjam Buitenwerf

Zondag 26 januari 2020:
Psalm 89 bezingt het geluk van de mens die God tot bondgenoot heeft. Georg Friedrich Händel is een van de componisten die deze psalm op muziek zette. My song shall be alway (HWV 252) wordt in deze vesper gezongen door de Vesperscantorij, solisten en begeleid door een barokorkest. Henk Trommel heeft de muzikale leiding. Liturg is ds. Sieb Lanser.

Zondag 16 februari 2020:
In Psalm 69 staat het water de mens tot aan de lippen. Dieterich Buxtehude toonzette deze psalm, Gott hilf mir, denn das Wasser geht mir bis an die Seele (BuxWV 34). Bert ’t Hart brengt met het koor Linguae atque cordis deze cantate. Liturg is ds. Hanna Rijken.

Zondag 22 maart 2020:
In deze vesper in de veertigdagentijd brengt de Vespercantorij o.l.v. Henk Trommel passiemuziek uit de negentiende eeuw. Josef Rheinbergers Stabat mater is een romantische versie van deze Middeleeuwse hymne.

Zondag 26 april 2020:
Misericordias Domini heet de tweede zondag na Pasen, ook wel Goede Herder-zondag. Bert ’t Hart brengt met Linguae atque cordis cantate 104, Du Hirte Israel, höre, die Bach in 1724  voor deze zondag schreef.

Zondag 7 juni 2020:
Op de zondag na Pinksteren brengen koor en orkest van Het Bach Ensemble Amsterdam o.l.v. Paulien Kostense alsnog een van de mooiste Pinstercantates van Bach Erschallet, ihr Lieder, erklinget, ihr Saiten! (BWV 172), feestelijke muziek met pauken en trompetten. Ds. Niek Scholten uit Aerdenhout is liturg.

Zondag 28 juni 2020:
Zoals de laatste jaren steeds het geval was, sluiten we het Muzikale Vespers-seizoen af met een Choral Evensong volgens de Anglicaanse rite. Het Vocaal Theologen Ensemble zingt, Sebastiaan ’t Hart speelt orgel. De leiding heeft dr. Hanna Rijken, liturg is ds. Geertien Morsink.Wilt u met ons kennismaken?
U bent altijd welkom bij een van de vele activiteiten in de gemeente.


Of maak een afspraak.