Kerkmuziek programma

In Muzikale Vespers brengen we kerkmuziek uit de katholieke, de protestantse en de anglicaanse traditie, van Renaissance tot de moderne tijd. Regelmatig organiseert de muziekcommissie een Kruiskerk Concert. Meestal zijn dit gratis toegankelijke koffieconcerten. Ze zijn altijd op zondag van 12.00 tot 13.00 uur.

Kerkmuziek opnames

Van de meeste concerten en Muzikale Vespers worden opnames gemaakt. Na overleg met de uitvoerenden komen ze als stream hier beschikbaar om te beluisteren. Het programmaboekjes en Orde van Diensten zijn hier ook terug te vinden.

Kruiskerkcantorij

De cantorij verleent een aantal keer per jaar haar medewerking aan de erediensten. Met Pasen wordt er een passie-concert gegeven. Heeft u een goede stem en wilt u mee zingen, dan vindt u hier de informatie.

Instrumenten: orgels / vleugel

De Kruiskerk heeft een hoofdorgel gebouwd door Flentrop. Daarnaast heeft het een kistorgel gebouwd door Henk Klop. Op het podium voorin de kerkzaal staan een prachtige vleugel.

Dit zegt de Heer: Ik heb mijn volk niet gevraagd: ?Zoek mij in de chaos.? Nee, ik ben de Heer, al wat ik zeg is rechtvaardig, wat ik aankondig is waarachtig.

Js 45:18-19