Op zaterdag 9 maart wordt de Johannes Passion (BWV 245) van J.S. Bach uitgevoerd door het koor en orkest van Het Bach Ensemble Amsterdam, in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerlaan 30a. Gekozen is voor de tweede versie (1725) met prachtige, theatrale aria’s en heftige koren.

Bachs Johannespassie is evenals de Matthäuspassie een grootse en ontroerende muzikale weergave van het stervensverhaal van Jezus Christus. In deze passie wordt het verhaal gezongen volgens het evangelie van Johannes, dat meer de nadruk legt dan Matteüs op Jezus’ goddelijke opdracht de mensheid te redden via zijn sterven. Bach kan als geen ander muziek maken van de emoties die bij dit lijdensverhaal horen.

Het Bach Ensemble Amsterdam is een koor en orkest van jonge en goede amateurmusici die op hoog niveau musiceren. Ze worden hierbij intensief gecoacht door professionals van de Nederlandse Bach Vereniging. Vocale solisten zijn sopraan Maria Valdmaa, alt Rosina Fabius, tenor David Lee en bas Michiel Meijer. Hij vertolkt ook de Christusrol. Evangelist is William Knight en dirigent Paulien Kostense.

Zaterdag 9 maart 2019 – 20.00 uur, kerk open vanaf: 19.15 uur.

Entreekaarten € 22,50 (jongeren tot 16 jr en CJP € 20,-)

Verkrijgbaar (vanaf 1 maart 2019) via: www.bachensembleamsterdam.nl, hier onder of bij de ingang van de kerk op 9 maart 2019 (gaarne gepast betalen, GEEN pinmogelijkheid)