Op zaterdagavond  17 november brengt het William Byrd Vocaal Ensemble  uit Leiden een programma dat geïnspireerd is op volksmuziek. In de negentiende en twintigste eeuw kwam er steeds meer aandacht voor de cultuur, tradities, verhalen en sprookjes van regio’s en volkeren. Vele componisten citeerden volks- en kinderliedjes, bootsten klanken en muzikaal idioom uit Europese regio’s na en gaven ‘regionale’ instrumenten in hun composities een plaats.

Onder de titel Far  away, zithers play brengt het William Byrd Vocaal Ensemble  muziek van Brahms, Rheinberger, Bartók, Badings en Elgar. We horen zigeunerklanken, Bretonse chansons en liederen uit Slovakije en Beieren.

Het ensemble wordt op de vleugel begeleid door Jean-Baptiste Milon. Dirigent is Nico van der Meel.

Aanvang 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur. De entree is € 15,- . Kaarten zijn hieronder te bestellen (vanaf 1 november) of bij de ingang van de kerk (graag gepast, er is geen pinmogelijk).