Zondag 23 juni is er ’s middags om 17.00 uur een Choral Evensong een vesper en avondgebed in Anglicaanse stijl in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan30a. Het Vocaal Theologen Ensemble zingt dan hymnen, anthems, canticles en chants uit de Engelse kerkmuziek, van barok tot de twintigste eeuw. Ook de gebeden en lezingen worden volgens de anglicaanse rite gebracht. De muzikale leiding heeft Hanna Rijken, die gepromoveerd is op Anglicaanse liturgische muziek. Organist is Sebastian ’t Hart en de liturg zal zijn ds. Sytze de Vries uit Schalkwijk (Utrecht). Aanvang 17.00 uur. Iedereen is welkom vanaf 16.30 uur. De entree is vrij, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Maandelijks – behalve in de zomer – wordt er in de Kruiskerk een Muzikale Vesper gehouden waarin veel waardevolle kerkmuziek die in de loop der eeuwen gecomponeerd is ten gehore wordt gebracht. Vaak is dat kerkmuziek die gemaakt is op Latijnse, Duitse of Nederlandse teksten. Omdat er ook veel prachtige Engelstalige kerkmuziek is, hebben we sinds enkele jaren de gewoonte om het seizoen te besluiten met een Choral Evensong, een vesper in de Anglicaanse traditie.

Petrus schreef: Heb elkaar v??r alles innig lief, want liefde bedekt tal van zonden.

1 Pe 4:7-11