Kruiskerkcantorij

Nadere inlichtingen:

Voorzitter: Henk van der Meulen

Secretaris: Trineke de Boer

De Kruiskerkcantorij en dirigent Henk Trommel kijken met voldoende terug op de afgelopen Goede Week, waarin de uitvoering van “The Crucifixion” van John Stainer op Goede Vrijdag een hoogtepunt was. Voor deze uitvoering had de cantorij versterking (het werk kan niet met een klein koor uitgevoerd worden) van ruim 30 gastzangers, die ons op projectbasis hebben ondersteund. Zij kenden het werk meestal al wel, maar zijn op één repetitiedag (zaterdag 24 maart) muzikaal ingevoegd. Een formule die prima heeft gewerkt en in de toekomst vaker zal worden toegepast.

Langs deze weg onze dank aan alle betrokkenen, niet in de laatste plaats aan Ank en Ruud van Leeuwen en aan Trineke de Boer en Aart Appelhof, die een groot aandeel hadden in de voorbereiding.

In dit seizoen resten ons nog 2 optredens: tijdens de dienst met Rabbijn Soetendorp op 6 mei en op Eerste Pinksterdag, zondag 20 mei. Dan begint de zomerstop en zijn we weer present bij de startzondag in september.

De repetities zullen in de tweede heft van augustus  worden hervat. Zij zijn steeds op dinsdag van 19.00 uur tot 20.30 uur.