Matthäus Passion Bach Ensemble Amsterdam

Zondag 25 februari, aanvang: 15.00 uur; kerk open vanaf 14.15 uur.

Entreeprijs: € 22,50, jongeren en studenten € 21,00.

Kaarten zijn te koop vanaf 1 februari bij boekhandel Venstra (Stadsplein, Amstelveen), op zondagen na de ochtenddienst en voor aanvang van de passie bij de kerk (voor zover dan nog voorradig).

Online (met € 1,- administratiekosten extra) kunnen e-tickets gekocht worden via deze link. Ook kunnen kaarten per mail besteld en gereserveerd worden op   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

'De Matthäus' van Johann Sebastian Bach, de ongeëvenaarde muzikalisering van het lijdensverhaal van Jezus Christus zoals de evangelist Matteus dat beschreef, wordt elk jaar in heel Nederland in de tijd vóór Pasen uitgevoerd in honderden kerken en concertzalen. Dit jaar sluiten Bach Ensemble Amsterdam en Kruiskerk zich aan bij deze traditie.

Op de tweede zondag van de veertigdagenperiode, zondag 25 februari, verdeelt het Bach Ensemble Amsterdam zich in twee aparte koren en orkesten om samen met de solisten en onder de leiding van dirigent Paulien Kostense Bachs meesterwerk te brengen.

De recitatieven brengen het verhaal van Matteus, de arioso’s maken overwegingen hierbij, de aria’s laten indringend horen wat voor Jezus’ vrienden het gebeuren betekent, in de koordelen worden omstanders bij het verhaal betrokken, terwijl in de koralen het commentaar en de uitleg van de Lutherse kerk klinkt.

Het Bach Ensemble Amsterdam voert de Mattäus Passion uit met jonge zangers, goede amateurmusici, beginnende en gevorderde solisten. Van dezen is Stephan Adriaens de evangelist, zingt Matthew Baker de Christus-partij en vertolken Maria Valdmaa (sopraan), Franske van der Wiel (alt), João Moreira (tenor) en Michiel Meijer (bas) de aria’s. Zangers uit het koor zingen de kleinere rollen (dienstmeisjes, getuigen).