Telemann cantate in de Kruiskerk

Zondag  8 oktober wordt in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a, 's middags om 17.00 uur een muzikale vesper gehouden waarin een van de cantates van Georg Philipp Telemann, een tijdgenoot van Johann Sebastian Bach, wordt uitgevoerd. De vesper duurt een uur. Welkom met koffie en thee vanaf 16.30 uur, een korte muzikale toelichting wordt gegeven om 16.40 uur. Er wordt geen entree gevraagd, wel is er na afloop een collecte.

De cantate die uitgevoerd wordt is Ich danke dem Herrn von ganzem Herzen. Bij de woorden van psalm 111, een lofdicht op de ontzagwekkende grootsheid van de Eeuwige, is door de barokke componist Telemann  feestelijke muziek gemaakt. Met hobo's en trompet, violen en orgel, vier vocale solisten en een vierstemmig koor laat hij de kernwoorden van deze psalm prachtig uitkomen: "Mens, heb ontzag voor je God die altijd waarheid en recht trouw zal blijven."

De Vesperscantorij zingt de koordelen begeleid door een barokorkest. Sopraan Nienke Oostenrijk, alt Lester Lardenoye,  tenor Erik Janse, en bas Matthijs Mesdag zijn de vocale solisten. De muzikale leiding is bij Henk Trommel, de cantor-organist van de Kruiskerk. De liturg is ds. Hanna Rijken uit Utrecht.